Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Κοπή Πίτας 2014
 
 
Ακολουθείστε μας
 
 
 
Το θεατράκι μας
[ Αναρτήθηκε την 24/01/2013 ]
Παράσταση παιδικού θεάτρου στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Ένα ευαίσθητο κοινωνικά και ευαισθητοποιημένα οικολογικά έργο για παιδιά κι όσους αισθάνονται παιδιά, τον "Κεραμιδοτρέχαλο" της Άλκης Ζέη, επέλεξε η ΑΜΚΕ Διοτίμα και Μούσες να κλείσει τη φετινή θεατρική της παραγωγή.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο 5 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, με είσοδο ελεύθερη, στο αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου.

"Ο Κεραμιδοτρέχαλος" αποτελεί την ελεύθερη διασκευή που έκανε η Άλκη Ζέη για το σανίδι απο το μυθιστόρημα της Άστριντ Λίντγκρεν "Ο Κάρλσον και ο Μπόμπιρας στη στέγη".

Επι σκηνής λοιπόν, θα συναντήσουμε ένα μικρό αγοράκι, τον Μπόμπιρα ο οποίος παραπονιέται επειδή βαριέται καθώς μένει πολλές ώρες μόνος του, επειδή η οικογένεια του δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθεί μαζί του, έτσι και αυτός παίζει με έναν φανταστικό σκύλο. Μια μέρα όμως θα εμφανιστεί μπροστά του, μπαίνοντας απο το παράθυρο, ένα παράξενο πλάσμα: ο Κεραμιδοτρέχαλος που ζεί στις στέγες των σπιτιών παρέα με τις κεραίες της τηλεόρασης, τις γάτες και τα αστέρια.
Μόνον που ο Κεραμιδοτρέχαλος (ή Στίκης, όπως είναι η πρώτη λέξη από ενα αλλόκοτο και μακρουλό όνομα που διαθέτει) παραμένει αθέατος για όλους του υπόλοιπους κι αυτό δημιουργεί κωμικές καταστάσεις. Ο Μπόμπιρας θα ταξιδέψει μαζί του πάνω στο θαυμαστό κόσμο των κεραμιδιών και θα δεί με άλλο μάτι, από ψηλά, τη γειτονιά που ζεί, το σχολείο του, ακόμη ακόμη την ίδια του την ζωή. Όμως όπως ήρθε, έτσι ξαφνικά ο Κεραμιδοτρέχαλος θα εξαμφανιστεί, αλλά με τον τρόπο του θα βοηθήσει τον Μπόμπιρα και την παρέα του να βρουν το απαιτούμενο
θάρρος για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή, μαχόμενοι απέναντι στις μπουλντόζες και τους πολιτικούς, τους εργολάβους και τους ξυλοκόπους που θα βαλθούν να καταστρέψουν το μοναδικό παρκάκι που έχουν.


Ο "Κεραμιδοτρέχαλος" πρωτοανέβηκε το 1982 αλλά και ξανά το 1992 απο τη Λήδα Πρωτοψάλτη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Στοά.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ευάγγελος Κάβουρας, εμψυχωτής των ΔραΠαικτών Βόλου.
Παίζουν: Δήμητρα Παππά, Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Έλενα Μαρκοζάνη, Χρήστος Οικονόμου, Ευάγγελος Κάβουρας και η Ευδοκία Αχλαδιώτη.
Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έγραψε ο Ανδρέας Γκούβας.
Φωτογράφηση: Δήμητρα Αχλαδιώτη.
Σκηνικά - κοστούμια: Ευάγγελος Κάβουρας.

 
 
 
site created and hosted by