Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Κοπή Πίτας 2014
 
Ανοικτοί Διαγωνισμοί
Ακίνητα προς διάθεση
Ακίνητα προς ενοικίαση
Ακίνητα προς πώληση
 
Κάλυψη θέσεων
 
Ακολουθείστε μας
 
 
 
Καλώς ήρθατε

Είναι η καρδιά μας ανοιχτή……

Το ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ αγκαλιάζει παιδιά που στερούνται το δικό τους σπίτι με τη στοργή και αγάπη ενός αληθινού γονιού.
Κάθε οικονομική βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, όταν αθροίζεται αλλάζει την καθημερινότητα των παιδιών μας, βοηθάει να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της δράσης μας στο μέλλον και να προσφέρουμε στα παιδιά το σπίτι που τους αξίζει.

Με ένα απλό τηλεφώνημα μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στην εκπλήρωση των ονείρων τους για να βγουν ισότιμα μέλη στην κοινωνία.
Ενισχύστε το στόχο και την προσπάθειά μας, καλώντας από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ τον αριθμό : 901 11 169 169
(χρέωση 1,22€ ανά κλήση/συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α)

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, Ορφανοτροφείο Βόλου εγκαινιάζει την δημόσια καμπάνια «Ανακυκλώνω και Προσφέρω». Κάθε υλικό που ανακυκλώνεται είναι μία πληγή λιγότερη για το περιβάλλον μας. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει με την συνεργασία εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και η προσφορά κάθε ιδιώτη είναι επίσης σημαντική! Η ανακύκλωση αποτελεί μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά, μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών, των δημόσιων υπηρεσιών και των βιομηχανιών.

Η καμπάνια μας αρχίζει με την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων ελαίων από μαγαζιά εστίασης, ξενοδοχεία, αλλά και ιδιώτες. Η εταιρία συλλογής και μεταφοράς στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων της re-VO (της κυρίας Ιωάννας Κων.Παντζουρέλη) θα αναλάβει να περισυλλέγει από τα συνεργαζόμενα μαγαζιά εστίασης, αλλά και από τους ιδιώτες που θέλουν να συμβάλουν στον σκοπό μας, τα χρησιμοποιημένα λάδια. Για κάθε 50 λίτρα λαδιού θα προσφέρεται στο Ίδρυμά μας το ποσό των 10€. Κατα αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανακύκλωση των βλαβερών αυτών ουσιών ,αλλά και η ενίσχυση του Ιδρύματος από την ίδια την κοινωνία του Βόλου, η οποία είναι τόσο σημαντική στην δραματική περίοδο κρίσης που βιώνουμε. Επίσης με τέτοιες δράσεις δίνεται το ερέθισμα στα φιλοξενούμενα παιδιά, ούτως ώστε να αποκτήσουν μία σωστή περιβαλλοντική συνείδηση.

Ελπίζουμε στην ανταπόκριση των συμπολιτών μας για να συμβάλλουμε και εμείς με έναν δημιουργικό τρόπο στην καταπολέμηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην επιβίωση ενός Ιδρύματος το οποίο προσφέρει στην κοινωνία του Βόλου για πάνω από 100 χρόνια.

Οι αυθόρμητες δράσεις Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης είναι σημαντικές για την στήριξη και επιβίωση του Ορφανοτροφείου Βόλου. Ευχόμαστε να αυξηθούν και να παγιωθούν άμεσα. 

Τα Νέα μας
Τα Video μας
 
 
Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε
 • «Δωρεές εντός του ιδρύματος» :
  2ας Νοεμβρίου 10 (είσοδος Χείρωνος και Ορφανοτροφείου), Δευτέρα έως και Παρασκευή 07:30 έως 20:00.
  Κάθε προσφορά σε είδος είναι επίσης δεκτή.

 • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

  Αριθ.λογαριασμού:202/296501-12
  IBAN :GR76 0110 2020 0000 2022 9650 112

  ALPHA BANK
  Αριθ.λογαριασμού:313-002101-003830
  IBAN :GR28 0140 3130 3130 0210 1003 830

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  Αριθ.λογαριασμού: 5612-040236-477
  IBAN :GR43 0172 6120 0056 1204 0236 477

  EUROBANK
  IBAN :GR3202600180000040201199185
 • Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ορφανοτροφείο Βόλου» καλεί όλες τις τοπικές επιχειρήσεις να συμβάλλουν στο έργο του, οργανώνοντας από κοινού δράσεις. Σε τόσο δύσκολους καιρούς όσο οι σημερινοί, θα ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας να συμβάλλουμε όλοι στην στήριξη των Ιδρυμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Είναι φυσικό και επόμενο να έχουν μειωθεί οι χρηματικές προσφορές προς το Ίδρυμα καθώς δεν περισσεύουν χρήματα σε κανέναν. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως παρά του δύσκολους αυτούς καιρούς, τα τοπικά Ιδρύματα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν σε άτομα που έχουν την ανάγκη όλων μας. Ιδιαιτέρως στα παιδιά.

  Οι τοπικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν σχεδόν ανέξοδα να προσφέρουν οργανώνοντας δράσεις «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης». Σύμφωνα με την Πράσινη Βίβλο του 2001 «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι μια διαρκής δέσμευση των επιχειρήσεων για ηθική συμπεριφορά και συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο του εργατικού τους δυναμικού και των οικογενειών τους, όσο και των τοπικών κοινοτήτων». Τα τρία βασικά σημεία των δράσεων «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» είναι ο εθελοντικός χαρακτήρας, η στενή σχέση της με την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης και η στρατηγική επιλογή της επιχείρησης.

  Ένα από τα παραδείγματα τέτοιων δράσεων είναι αυτή του «Ανακυκλώνω και Προσφέρω». Το Ορφανοτροφείο Βόλου σε συνεργασία με την Τοπική Επιχείρηση Περισυλλογής re-V.O. συμπράττει για την ανάπτυξη πράσινης συνείδησης και την καλλιέργεια κοινωνικής ευθύνης. Η Εταιρία αναλαμβάνει να περισυλλέγει από τα συνεργαζόμενα μαγαζιά εστίασης, αλλά και από τους ιδιώτες που θέλουν να συμβάλλουν στο σκοπό της δράσης, τα χρησιμοποιημένα λάδια. Για κάθε 50 λίτρα λαδιού προσφέρεται στο Ίδρυμα το ποσό των 10€ από την εταιρία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ανακύκλωση των βλαβερών αυτών ουσιών, αλλά και η ενίσχυση του Ιδρύματος από την ίδια την κοινωνία του Βόλου. Επίσης, με τέτοιες δράσεις δίνεται το ερέθισμα στα φιλοξενούμενα παιδιά να αποκτήσουν μια σωστή περιβαλλοντική συνείδηση.

  Τέλος, με την οργάνωση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι εταιρίες μαζί με το Ίδρυμα γίνονται πιο γνωστές προς το κοινό και δείχνουν πως ο μόνος σκοπός τους δεν είναι η κερδοφορία αλλά και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

  Το Ορφανοτροφείο Βόλου πάνω από εκατό χρόνια προσφέρει παρά τις όποιες δυσκολίες στην κοινωνία του Βόλου. Πρέπει όλοι, λίγο ή πολύ, να το βοηθήσουμε να επιβιώσει και να συνεχίσει την δράση του καθώς είναι το μοναδικό Ίδρυμα παιδικής προστασίας της περιοχής μας και οι πόροι του διαρκώς μειώνονται. Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Ιδρύματος, συνεχίζουν να δουλεύουν αδιαλείπτως α) για να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός και ο οικονομικός εξορθολογισμός του σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, β) για να συνεχιστεί και να βελτιωθεί η εκπαίδευση των φιλοξενούμενων, γ) για να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας για άπορα παιδιά και παιδιά που έχουν ανάγκη φιλοξενίας, όπου το θέμα της σίτισης και της στέγασής τους δεν θα υπάρχει και δ) για την καλλιέργεια της ιδέας της αναδοχής στους κατοίκους της Μαγνησίας.

  Όλα αυτά τα χρόνια το Ορφανοτροφείο Βόλου στηρίχθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές, χορηγίες και από τα έσοδα των κληροδοτημάτων. Η Πολιτεία έχει πάψει από καιρό να στέκεται αρωγός απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες – κι ας καλύπτουν με τη δράση τους ένα τεράστια προνοιακό κενό. Σήμερα μάλιστα που τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα έχουν λάβει δραματική τροπή και το βασικότερο από τα προβλήματα που απασχολούν όλα τα ιδρύματα της παροχής πρόνοιας είναι η επιβίωση τους, η εξεύρεση πόρων στήριξης καθίσταται κάτι παραπάνω από αναγκαία.

  Κάθε βοήθεια είναι αρκετή.
Εκδηλώσεις
 
 
site created and hosted by