Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Κοπή Πίτας 2014
 
 
Ακολουθείστε μας
 
 
 
Τα Νέα μας
[ Αναρτήθηκε την 05/11/2019 ]
Nέα σελίδα για το Ορφανοτροφείο Βόλου


Nέα σελίδα για το Ορφανοτροφείο Βόλου καθώς το ίδρυμα απέκτησε την πολυπόθητη πιστοποίηση που θα επιτρέπει να λαμβάνει κρατική επιχορήγηση.  Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος κ. Κώστα Θεοδώρου, οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι ρυθμισμένες και τακτοποιημένες έχω στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση της ηρεμίας των παιδιών που φιλοξενούνται.  Το ύψος των οφειλών αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε περίπου 140.000 ευρώ προς την Εφορία (που είναι πληρωμένη και η δόση του Δεκεμβρίου)  και 220.000 στο ΙΚΑ (που έχει πληρωθεί η δόση του Νοεμβρίου).

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τριάμισι χρόνια μετά την τελευταία του συνέντευξη, ο κ. Θεοδώρου δήλωσε ότι το Ορφανοτροφείο λειτουργεί χωρίς προβλήματα και πως δεν περισσεύει κανείς από την προσπάθεια που γίνεται για τα παιδιά. «Εμείς θα συνεχίσουμε να βαδίσουμε στο μονοπάτι που επιλέξαμε και θα απευθύνουμε προσκλητήριο σε όποιον θέλει να προσφέρει εθελοντικά. Έχουμε ένα ίδρυμα ανοιχτό στην κοινωνία» δήλωσε ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τον Αχ.Μπέο, την Αστυνομία αλλά και το «κύμα» εθελοντών που στηρίζουν το ίδρυμα ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή της διοίκησης.

Ο κ. Θεοδώρου ανακοίνωσε πως εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή η πιστοποίηση για το Ορφανοτροφείο και πλέον το ίδρυμα θα λαμβάνει κάθε χρόνο 30.000 ευρώ από κρατική επιχορήγηση.  Παράλληλα στόχος της διοίκησης είναι να διεκδικήσει τις επιχορηγήσεις που δεν λάμβανε το Ορφανοτροφείο από το 2012.  Για την έκδοση της πιστοποίησης ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κώστα Λούλη καθώς βοήθησε να ολοκληρωθεί γρηγορότερα η γραφειοκρατική διαδικασία και τη βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μακρή για τη συμβολή της στην γρήγορη έκδοση του ΦΕΚ.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος έκανε λόγω για «πόλεμο» που δέχθηκε η διοίκηση με μπλοκάρισμα λογαριασμών και δικαστικές αποφάσεις. «Με το αντιμπεϊκό τους μένος προσπάθησαν συγκεκριμένοι να με λοιδορήσουν. Τους λυπάμαι. Πραγματικά ανθρωπάκια. Δεν ήξεραν ότι όταν σήκωναν τίτλους πως «το καράβι βουλιάζει» εγώ είχα προϋπηρεσία ναυτικού. Δεν ήρθα στο ορφανοτροφείο για να κάνω καριέρα. Το όφειλα σε αυτούς που βρήκα στο υπόγειο και τους έβαλα στο διάδρομο» δήλωσε εννοώντας τις φωτογραφίες με τους δωρητές του ορφανοτροφείου.

Ο κ. Θεοδώρου υπογράμμισε ότι ο «δρόμος» της φορολογικής ενημερότητας έκλεισε. «Το ίδιο και ο δρόμος στο ΙΚΑ. Χωρίς ενημερότητα δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε πιστοποίηση. Η αγωνία μας ήταν να μπούμε στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. Ήθελε νομοθετική ρύθμιση γιατί ήταν ίδρυμα. Επισκέφθηκα πολλές φορές την κ.Παπανάτσιου και η ρύθμιση ήρθε στη Βουλή μετά από ενάμιση χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας την πρώην υφυπουργό Οικονομικών και νυν βουλευτή Μαγνησίας Κατερίνα Πανανάτσιου.

Αναφερόμενος στους τομείς που έγιναν παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην ηρεμία που έχουν τα παιδιά. σε κτιριακές παρεμβάσεις αλλά και στη μεγάλη συμβολή των εθελοντών. «Το σπίτι ανήκει στα παιδιά,  εμείς είμαστε οι ενοικιαστές. Παιδί μας έκανε μεταμόσχευση στο μάτι και αυτή τη στιγμή η όραση του είναι στο 70% και ελπίζουμε σύντομα να είναι 100%» είπε και ευχαρίστησε τους γονείς της κοπέλας -που έχει φύγει από τη ζωή- και πρόσφεραν το μόσχευμα. Αναφέρθηκε στη θερμομόνωση που έγινε, στον καθαρισμό των υδρορροών, στις αποκαταστάσεις των δωματίων, στην τραπεζαρία που βάφτηκε από 120 εθελοντές. «Παιδί δικό μας είναι αριστούχος με 19,9  και το μικρότερο μας κορίτσι φοιτά στο ελληνογαλλικό σχολείο» πρόσθεσε.

Παράλληλα έκανε λόγω για «προσπάθεια κάποιων να σπάσουν τη συνοχή του προσωπικού».  «Την κοινωνική λειτουργό που την είχαν διώξει, προσπαθήσαμε να τη φέρουμε πίσω και βρίσκαμε νομικό τοίχος. Τώρα έχουμε την κοινωνική λειτουργό Δέσποινα Θεοδώρου (συνωνυμία το επίθετο). Στο μέλλον γίνει ανανέωση προσωπικού, η σχέση μας με τον πατέρα Αντώνιο είναι σε πολύ καλό επίπεδο» δήλωσε ενώ τόνισε πως η πιστοποίηση του Ορφανοτροφείου αποκτήθηκε χωρίς να πουληθεί ακίνητη περιουσία του ιδρύματος.

Στο τέλος, ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην έκδοση βιβλίου πριν από τα Χριστούγεννα για τα 125 χρόνια λειτουργίας του Ορφανοτροφείου, ενώ μιλώντας για τα οχτώ παιδιά που έχουν φύγει από τη δομή σημείωσε: «Στη θητεία μας τα παιδιά που έφυγαν, έφυγαν σωστά. Με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής πηγαίνουν στους ξενώνες στη Νεάπολη και μένουν τρία χρόνια ενώ  κάποια παιδιά εξ αυτών πήγαν σε ανάδοχες οικογένειες». Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή στο Ορφανοτροφείο Βόλου μένουν 17 παιδιά.

 
 
 
site created and hosted by