Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Κοπή Πίτας 2014
 
 
Ακολουθείστε μας
 
 
 
Τα Νέα μας
[ Αναρτήθηκε την 15/11/2013 ]
Συγκέντρωση τροφίμων για το Ορφανοτροφείου Βόλου, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

Την συγκέντρωση τροφίμων κατάλληλων για το πρωινό γεύμα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου πραγματοποίησαν οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι της Μαγνησίας, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, η οποία γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου.


Με κύριο γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την προσφορά προς το συνάνθρωπο, οι Διαιτολόγοι- Διατροφολόγοι της Μαγνησίας ευελπιστούν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Βόλου και να συνδράμουν στην συγκέντρωση τροφίμων για τα παιδία του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Τα τρόφιμα θα πρέπει είναι κατάλληλα για το πρωινό γεύμα (πχ. γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά πρωινού, μπάρες δημητριακών, χυμοί φρούτων, ψωμί του τοστ, μέλι, μαρμελάδα, παστέλι κ.α.), υψηλής διατηρισιμότητας, μη ευαλλοίωτα και με μεγάλη χρονική διάρκεια από την ημερομηνία λήξης.
Η συγκέντρωση των τροφίμων ξεκίνησε την Πέμπτη 17/10 και συνεχίστηκε κάθε Πέμπτη και για ένα μήνα (24/10, 31/10 και 7/11).Τα κεντρικά σημεία συλλογής τροφίμων ήταν τα διαιτολογικά γραφεία: 1)Νότας Μπλούχου, Σπ. Σπυρίδη 33-39 2)Βασιλικής Καρασμάνογλου Σόλωνος 2Γ- Αργοναυτών και 3) Αντωνίας Καραγιάννη, Σπ. Σπυρίδη 3 – Ιάσωνος, χωρίς φυσικά να αποκλείεται οποιοδήποτε νόμιμο διαιτολογικό γραφείο του Βόλου.

Η παγκόσμια ημέρα διατροφής καθιερώθηκε να γιορτάζεται από τον ΟΗΕ στις 16 Οκτωβρίου με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη. Σήμερα η πείνα απειλεί περισσότερο από 870 εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη και ο υποσιτισμός , η διατροφική ανασφάλεια , οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και ο περιορισμός της βιοποικιλότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των υπό ανάπτυξη χωρών.

«Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου να στηρίξουν την προσπάθεια μας. Τις δύσκολες αυτές ημέρες της οικονομικής κρίσης ας επιδείξουμε όλοι έμπρακτα την αγάπη μας για το συνάνθρωπο και για τα παιδιά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
 
 
site created and hosted by