Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Κοπή Πίτας 2014
 
 
Ακολουθείστε μας
 
 
 
Εκδηλώσεις
[ Αναρτήθηκε την 05/04/2016 ]
Δράσεις προώθησης της υγιεινής διατροφής στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Τo Σάββατο 2 & 9/4/2016 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου, σχετικά με την αξία της Υγιεινής Μεσογειακής Διατροφής με έμφαση στη διατροφική αξία των οσπρίων, από τον Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο MSc κο Παναγιώτη Ζήση, εθελοντή και άμισθο συνεργάτη του Ορφανοτροφείου Βόλου.


Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους. Το πρώτο Σάββατο θα συμμετέχουν παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, ενώ το δεύτερο Σάββατο παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Για τις ομιλίες θα χρησιμοποιηθεί εποπτικό υλικό μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με παρουσιάσεις κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών. Κατόπιν, θα παρασκευάσουν μόνα τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις του διαιτολόγου, τη δική τους σαλάτα οσπρίων, έτσι ώστε να γνωρίσουν τη διατροφική τους αξία, καθώς και να δοκιμάσουν να τα καταναλώσουν σε διαφορετική μορφή από αυτή που συνήθως παρασκευάζονται.

Το ίδρυμα θεωρεί υποχρέωσή του, να ευχαριστήσει τον κο Ζήση για την εθελοντική του εργασία, την εθελόντρια του Ιδρύματος κ. Χατζοπούλου Γεωργία για τη βοήθειά της στο σχεδιασμό και στην παρασκευή της σαλάτας οσπρίων, και τις εργαζόμενες του Ιδρύματος για την βοήθειά τους στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

 
 
 
site created and hosted by