Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Κοπή Πίτας 2014
 
 
Ακολουθείστε μας
 
 
 
Αρχειακό υλικό

Το Ορφανοτροφείο σε νέο κτίριο !
Από το 1997 ξεκίνησε η μελέτη και αργότερα το 2000 η ανέγερση του νέου κτιρίου στέγασης του Ορφανοτροφείου κατ’ επέκταση του παλαιού στον ίδιο χώρο.

Το Ορφανοτροφείο ως Ίδρυμα ΝΠΙΔ
Με το Β. Δ. 1972 η διοίκηση του Ορφανοτροφείου πέρασε από το Σωματείο της “Φιλοπτώχου Αδελφότητος” στο Ίδρυμα “Ορφανοτροφείον Βόλου”, Ν.Π.Ι.Δ. με ξεχωριστή δική του διοίκηση .

Η θεμελίωση του Αγ. Παντελεήμονα προστάτη των ορφανών !
Επίσης από τους σεισμούς καταστράφηκε και ο ιδρυματικός ναός του Αγ. Παντελεήμονα του Ορφανοτροφείου ,του προστάτη των ορφανών .

Στα χρόνια των σεισμών !
Κατά τους σεισμούς του 1955 ,το κτίριο που στεγάζονταν το Ορφανοτροφείο, αριστούργημα εκλεκτικισμού του αρχιτέκτονα Κ. Ι. Αργύρη ,υιού του Δημάρχου Χατζηαργύρη, υπέστη σοβαρότατες ζημιές και αδυνατώντας η τοπική κοινωνία να τις αντιμετωπίσει και να διασώσει το κτίριο ,μετά τους σεισμούς κατεδαφίστηκε ο όροφός του «ως επικινδύνως ετοιμόρροπος».

Σωματείο "Φιλόπτωχος Αδελφότης Βόλου" (Φ.Α.Β.) & "Ορφανοτροφείον"
Για πρώτη φορά το 1894 μια ομάδα πολιτών του Βόλου ,σε μια εποχή που δεν υπήρχε καμία φιλανθρωπική κίνηση στην πόλη, αποφάσισε τη σύσταση Σωματείου με τον τίτλο‘’ Φιλόπτωχος Αδελφότης ‘’ και συνέταξε το πρώτο κατασταστικό της με σκοπό την αλληλοβοήθεια των απόρων μελών του Σωματείου. Στην αρχή ενεγράφησαν 200 μέλη τα οποία μετά από λίγο αυξήθηκαν στα 400. Πρώτος πρόεδρος του Δ.Σ. ανεδείχθη ο Αντ. Μάστορας , μετά ο Βασ. Ανετόπουλος και το 1902 πρόεδρος ανέλαβε ο Γ. Κούτσικος μέχρι και το θάνατό του το 1928 ,χρονικό διάστημα που το Σωματείο ανέπτυξε σημαντική δράση.
 
 
 
site created and hosted by