Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Ορφανοτροφείο Βόλου Κοπή Πίτας 2014
 
 
Ακολουθείστε μας
 
 
 
Τα Νέα μας
[ Αναρτήθηκε την 15/02/2013 ]
Επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Βόλου από τον Συνήγορο του Παιδιού

Την 11.12.12, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο Συνήγορος του Παιδιού επισκέφτηκε το Ορφανοτροφείο Βόλου, όπου συνάντησε και συζήτησε με μέλη της διοίκησης και του προσωπικού, όπως και με φιλοξενούμενα παιδιά.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών που ζουν μακριά από τις φυσικές τους οικογένειες σε πλαίσια παιδικής προστασίας, αποτελεί ένα ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας για τον Συνήγορο του Πολίτη, στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνηγόρου του Παιδιού.

Η επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Βόλου την ημέρα αυτή είχε συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό του ιδρύματος συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία, την πιστοποίηση, την εποπτεία, την υποστήριξη αλλά και την φορολόγηση των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, το άνοιγμά τους στην κοινότητα, την προσεκτική εξέταση των αναγκών και των δικαιωμάτων όλων των παιδιών που τοποθετούνται σε αυτά, την προώθηση της αναδοχής για όσα παιδιά είναι αυτή εφικτή, κ.α. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την δικτύωση όλων των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, και την από κοινού προώθηση ενεργειών προς το συμφέρον των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ακολούθησε συνάντηση με ομάδα παιδιών που συζήτησαν με τον Συνήγορο σχετικά με ζητήματα που τους απασχολούν, τίς επιθυμίες και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ειδικότερη συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος.
 
 
 
site created and hosted by